EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Реалният сектор - привлекателен за US компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реалният сектор - привлекателен за US компании

mail15:45 | 27.05.2010прегледи 1178 коментарикоментари 0


„България е привлекателна дестинация за чужди инвестиции в реалния сектор заради стабилната си финансова рамка”. Това заяви президентът на German Marshall Fund Крейг Кенеди по време на днешната си среща с премиера Бойко Борисов, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата обсъдиха световната икономическа и финансова криза и последиците от нея за нашата страна и за Европа. Сред темите на разговора беше състоянието на българската икономика и възможните действия на кабинета за осигуряване на условия за по-бърз икономически растеж.
По време на срещата Крейг Кенеди изрази задоволството си от категоричните действия на правителството в борбата с корупцията и организираната престъпност.
„САЩ проявяват засилен интерес към България и заради близките позиции на двете страни  относно начините за решаване на проблемите на Балканите. В този момент страната ви има много приятели във Вашингтон”, допълни г-н Кенеди.
От своя страна, министър-председателят Бойко Борисов изтъкна добрите отношения между САЩ и България и заяви пред госта си своето желание политическите и икономическите връзки между двете страни да се развиват и задълбочават. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg