EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Рафинериите – с най-високи заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рафинериите – с най-високи заплати

mail12:10 | 17.07.2015прегледи 1451 коментарикоментари 0


Шефовете в рафинериите и в предприятията за производство на кокс получават средно по 2492 лв. на месец, или колкото четирима началници в сухопътния транспорт.
Това показват данните на НОИ за доходите, върху които се осигуряват работещите в реалната икономика към края на април. Данните са публикувани по повод започването на преговорите между бизнеса и синдикатите за минималните осигурителни прагове за 2016 г. в различните браншове. Договарянето засяга близо 2 млн. работещи и не касае само заетите в бюджетната сфера, пише "Труд".
Сред браншовете с най-високи официални заплати са още енергетиката и въздушният транспорт, където работещите обикновено вземат по около 1600 лв. Това е над 2 пъти повече от средния осигурителен доход за цялата страна, който е 729 лв.
Най-нисък е средният осигурителен доход на охранителите - 414 лв. На дъното по заплащане са още поповете, работещите в хотели и ресторанти, хлебарите. Числата показват, че в горското стопанство, в производствата на обувки и дървен материал, в туризма неквалифицираните кадри се осигуряват върху суми, които са под минималната заплата. Това означава, че те масово се наемат на непълен работен ден.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg