EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Районът на Докторската градина - топ дестинация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Районът на Докторската градина - топ дестинация

mail12:20 | 27.04.2016прегледи 3141 коментарикоментари 0


Районът на Докторската градина в София продължава да е безспорен лидер в столицата по търсене на жилища. Това сочат данни на компанията за недвижими имоти от висок клас Unique Estates към април 2016 г., сравнени със статистиката й от последните няколко години. Кварталът е начело по цени както в обичайния клас апартаменти от 90 до 120 кв.м, така и при ексклузивните с площ над 140 кв.м. Ето и трите основни тенденции:

Най-търсени са жилищата над 150 кв.м

Цените от години са на стабилни високи нива от средно 2000 евро/кв.м

Жителите на квартала са най-честите купувачи на имоти.

Високите цени между 1100 и 1500 евро за кв.м за имотите с по-малка площ и от 1500 до 2800 евро за високия клас просторни жилища не плашат купувачите. Те са привлечени не само от това, че кварталът е в центъра на града, от неговата зеленина и уют, но и от сигурността заради разположените в близост посолства и от витаещия във въздуха аристократичен дух на стара София.
Другият тип инвеститор, провокиран от Докторската градина, е този, който е наясно, че районът е сред най-елитните в София и жилищата там бързо намират своите наематели. Причината имотите под наем там да са сред най-търсените е както близостта до административното и културното сърце на държавата, съществена за чужденците, работещи у нас, така и на Софийския университет, предпочитана от студентите. Търсенето на жилища в района е толкова голямо, че дори са правени опити да се убеждават собственици съседи да продават заедно, за да може новият купувач да обедини площите и да ги реконструира в мечтания дом.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg