EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Разширяват проучването за нуждата от кадри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разширяват проучването за нуждата от кадри

mail15:34 | 12.03.2019прегледи 570 коментарикоментари 0


Проучването на потребностите от кадри, провеждано от Агенцията по заетостта, е отворено и за работодатели, които доброволно желаят да се включат в него. То е третото поред и първо за 2019 г. проучване на потребностите на работодателите в България от работна сила. Провежда се на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.

Агенцията по заетостта стартира проучването на 14 февруари сред работодатели от формирана национално представителна извадка. Те са представители на всички сектори на икономиката, различни по статут и големина на предприятието и с териториално разпределение във всички области в страната. В рамките на тази статистическа извадка вече над 2200 работодатели подадоха on-line своите анкетни формуляри. Чрез тях те посочиха кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсения от тях персонал, както и специалистите със средно и висше образование, които ще търсят през следващите 6 месеца. Успоредно с това работодателите заявяват и потребностите си от работници без специална квалификация, както и такива, изискващи специфична правоспособност.

Същата възможност вече имат и работодатели, които не са попаднали в статистическата извадка, но желаят да заявят какви работници и служители ще търсят през следващите месеци, както и очакванията си за необходимите им специалисти с висше и средно образование след 3 до 5 години.

Набраната информация ще се използва при определяне на приоритетите на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаване на заетостта, което ще бъде от полза на всички участници в трудовия пазар и развитието на потенциала на работната сила.

Агенцията по заетостта очаква поканените за участие в проучването работодатели, които още не са подали своите анкетни формуляри, да се включат активно в оставащия период.

Анкетните формуляри за работодателите от извадката и за доброволно участващите фирми и организации ще могат да се попълват до 22 март 2019 г.

За желаещите работодатели доброволно да се включат в проучването, on-line формулярът е публикуван на официалния сайт на Агенцията по заетостта и може да бъде намерен тук.

Работодателите от статистическата извадка получават достъп до анкетния формуляр чрез служителите от бюрата по труда или членовете на работната група към Комисията по заетостта в съответната област.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965