EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разширението на метрото по график

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разширението на метрото по график

mail06:40 | 09.10.2013прегледи 799 коментарикоментари 0


В „Младост” строителството на метрото е изпълнено с около 24%, а на участъка до летище София – 37%. Разширението на двата участъка от метрото в момента е в график. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с Михай Танасеску, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, инспектира строителството в присъствието на изп.-директор на «Метрополитен» инж.Стоян Братоев и зам.-кметовете на София Дончо Барбалов, Любомир Христвов и Мария Бояджийска.
Кметът Фандъкова посочи също, че заедно с изграждането на метрото се извършва и реконструкция на булеварди и улици. През другото лято трябва да са готови както разширението и реконструкцията на бул.”Александър Малинов”, така и бул.”Кръстьо Пастухов” и ул.”Обиколна”. Общо над 4 км нови булеварди ще изградим заедно със строителството на тези два участъка от метрото.

За първия лъч на метрото ЕИБ предоставя финансов ресурс от 105 млн.евро, като към тях ние добавихме почти два пъти безвъзмездни европейски средства, каза също кметът.
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Столична община подписаха днес споразумение за заем в размер на 50 милиона евро. Средствата ще подпомогнат изпълнението на програма за транспортна инфраструктура в София до 2016 г. Програмата включва реконструкция, разширение и рехабилитация на 22 пътни обекта с обща дължина около 56 км и модернизация на 7.6 км трамвайни линии и контактна мрежа.
Михай Танасеску, вицепрезидент на ЕИБ, отговарящ за операциите по кредитиране в България, коментира, че е впечатлен от видените обекти метрото и кръстовището на телевизионната кула, реализирани с помощта на финансовата институция. По думите му средствата, с които ЕИБ подпомага финансирането на инфраструктурни обекти, подобряват качеството на живот на гражданите на София. Това ще окаже положително въздействие върху околната среда на града./Столична община
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158