EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разнопосочен седмичен старт на търговията с акции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разнопосочен седмичен старт на търговията с акции

mail16:16 | 14.12.2009прегледи 518 коментарикоментари 0


Родните индекси стартираха седмицата на различни територии. Най-старият борсов измерител загуби 0.56% от стойността си, след като само четири от компонентите на индекса го подкрепиха на дневна база. Енемона, Химимпорт и Еврохолд завършиха със скромен актив днешната търговия. На другия фронт останаха Холдинг пътища, Спарки Елтос и Първа Инвестиционна банка, които се разделиха респективно със 7%, 5% и 3% от пазарната си капитализация. В рамките на SOFIX без промяна спрямо петъчните нива останаха Оргахим и Корпоративна Търговска банка.

Единствено BG40 успя да стъпи на зелено днес, подкрепен от Корпорация за технологии и иновации Съединение, Алкомет АД и Булгартабак-холдинг АД. Най-разменяни в индекса бяха Първа инвестиционна и Централна кооперативна банка.

В по-общ план оборотът с акции на регулиран пазар днес не успя да надхвърли 500 хил. лева, което за пореден път подчерта предпазливата позиция на инвеститорите. Понеделник бе и последният ден за търговия с правата за варанти на Енемона, които поскъпнаха с близо 17%, като над 65 хил. лота смениха своя собственик. По-големи пакети от акции бяха разменени по позициите на Адванс Терафонд АДСИЦ и Енемона права.
Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.

 

Източник : Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158