EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разлог: Дарение от Германия за болницата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разлог: Дарение от Германия за болницата

mail17:05 | 13.02.2020прегледи 1422 коментарикоментари 0


Голямо дарение от Германия е получила многопрофилната болница за активно лечение в Разлог, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Дарението включва над 40 болнични легла, негативоскоп, седем инвалидни колички, три компютъра, кушетки, три комплекта хирургически инструментариум, както и тридесет броя перфузори, необходими за коректното дозиране на интервенозно приложими медикаменти.
За осигуряване на дарението са работили кметът на общината Красимир Герчев и председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, а съдействие е получено от министъра на туризма Николина Ангелкова, се посочва в съобщението.
От пресцентъра на Община Разлог допълват, че след приложените мерки за енергийна ефективност, през настоящата година продължава поетапното ремонтиране на отделенията. За 2020 година от Общински съвет - Разлог са гласувани средства за ремонт на Неврологично отделение. В бюджета на общината е предвидено и закупуване на нов генератор.
Кметът на Разлог Красимир Герчев е коментирал, че през последните години общината инвестира активно в здравеопазването, а средствата се използват за подновяване на материалната и техническа база в болницата в Разлог, допълват от пресцентъра.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg