EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Раздават мухлясали европомощи с червеи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Раздават мухлясали европомощи с червеи

mail15:10 | 17.08.2011прегледи 514 коментарикоментари 0


Мухлясъл ориз с червеи и мухи е пристигнал в оряховското село Долни Вадин. Това съобщи за Информационна агенция “Враца плюс” кметът на селото Иван Спасов. Ето какво пише още кметът на Долни Вадин: “Изпращам ви няколко снимки,които направих след като останах възмутен. Днес пристигнаха продуктите, които Европейския съюз безвъзмездно раздава на социално слаби.
Оризът е мухлясал, с червеи и мухи. Няма как да ви изпратя и миризмата, която се носи от тях. Другите продукти не може да се видят, защото опаковките не са прозрачни. Как да постъпя аз като кмет и как трябва да раздавам такъв ориз на хората?” Кметът на крайдунавското село Иван Спасов добави, че е потресен от отношението на ЕС към крайно нуждаещите се хора в България. ”Този ориз и животните няма да го ядат. Това е подигравка с хората, сподели за “Враца плюс” управникът на Долни Вадин.
“Враца плюс” припомня, че Българският Червен кръст започна да раздава хранителни продукти от втория транш на програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица". Програмата ще продължи до до 2 септември, като се разширява обхватът на правоимащите бенефициенти. Всички поименни списъци на правоимащите са изготвени от Агенцията за социално подпомагане.
По време на втория транш в над 342 пункта в цялата страна ще бъдат предоставени 3 558 352 кг хранителни продукти на общо 255 474 души. Раздаването ще се извършва от щатни служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособени помещения, като всеки, включен в програмата, ще получи 4 кг брашно, 4 кг ориз, 1 кг спагети, 1 кг грис, 1 кг. вафли, 3,4 кг постни лозови сарми и 0,350 кг нишесте (общо 14,750 кг храни). Програмата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавния фонд „Земеделие". При осъществяването й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039