EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Равносметката на НАП: Декларирани са 221 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Равносметката на НАП: Декларирани са 221 млн. лева

mail11:01 | 05.05.2023прегледи 653 коментарикоментари 0


Близо 700 000 души са подали декларациите си пред Националната агенция за приходите (НАП) до полунощ на 2 май, като са декларирали данък върху доходите общо за почти 221 милиона лева, отчитат от приходната агенция. 

Над 83 процента от декларациите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 72 процента от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите в Портала за е-услуги на агенцията. 

От НАП отбелязват, че в случай на допуснати неточности в декларираните данни гражданите имат възможност да направят промени до 30 септември, като подадат коригираща декларация.   

"Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. Ние ще продължим да ги подпомагаме и улесняваме при изпълнението на задълженията им, като развиваме електронните услуги", каза заместник-изпълнителният директор на приходната агенция Калинка Заркова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg