EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Работещите европейци са повече през май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работещите европейци са повече през май

mail14:01 | 13.07.2010прегледи 325 коментарикоментари 0


Темпото на нарастване на наемането на работна ръка чрез интернет в Европа през юни е нараснало спрямо май, което е втори пореден месец на растеж, според резултатите от допитване на компанията за човешки ресурси Monster, цитирани от К2Капитал.
Индексът на заетостта на Monster през юни е нараснал до 114 пункта спрямо  112 през май и 102 през юни 2009 година, съобщава Dow Jones Newswire.
Известното увеличение през юни е пореден окуражаващ знак за онези, които в момента търсят работа, отбеляза Андрея Бертън, ръководителка на Monster Европа. Поради увеличаването на темпото на растеж и на годишна основа може да се каже, че сме на път към постепенно възстановяване на икономиката, добави тя.
Най-силен растеж на показателя е отчетен в Германия, докато в Италия, Великобритания и Холандия увеличението е по-слабо, тъй като през юни е имало по-малко нарастване на броя на свободните места в интернет спрямо май.
Увеличаване на заетостта е приоритетна цел и на Българското министерството на труда и социалната политика за следващите месеци. Сред другите цели са: успешно осъществяване на промените в пенсионната система, подобряване на социалната защита на работниците и служителите в предприятията, по-бързо усвояване на средствата по оперативната програма "Човешки ресурси" и деинституционализацията, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на пресконференция по повод едногодишната дейност на министерството.
Като постигнати цели през тази година Младенов определи възстановяването на социалния диалог, прекратяването на тенденцията за увеличаване на безработицата и спада й през последните четири месеца, както и започналата политика по деинституционализация.
Министър Младенов посочи, че още трябва да се работи по намаляване на заетите в "сивата" икономика и за по-ефективно усвояване на средствата по оперативните програми.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg