EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Работата на газовата връзка Комотини - Ст.Загора не спира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работата на газовата връзка Комотини - Ст.Загора не спира

mail16:35 | 01.04.2020прегледи 9430 коментарикоментари 0


Коронавирусът не спря изграждането на газовата връзка Комотини - Стара Загора, съобщават гръцките медии. Осигурено е финансиране, а проектът е стратегически за икономиката. Европейската инвестиционна банка отпусна заем от 109 млн. евро за финансиране на строителството на газовата връзка между Гърция и България, информират още медиите.

Въпреки кризата с разпространението на вируса успешно се извършва строителството и от двете страни. В информацията се посочва, че българският парламент е ратифицирал гаранционно споразумение с банката и средствата са одобрени. "За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор", заяви премиерът Борисов след срещата си с гръцкия министър председател на форум в Солун.

Вестник "Етнос" съобщава, че само преди дни и въпреки извънредната обстановка на пристанището в Александруполис е пристигнала първата партида от тръбите, които са необходими за изграждане на трасето на интерконектора от гръцка страна. "Работим в трудни условия, спазват се всички предпазни мерки, защото след кризата имаме нужда от онези проекти, които ще възстановят икономиката", заяви директорът на пристанище Александруполис.

Интерконекторът Комотини - Стара Загора е стратегически проект за ЕС./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg