EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Работа за 702-ма от ВМЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Работа за 702-ма от ВМЗ

mail12:45 | 04.03.2013прегледи 459 коментарикоментари 0


На специалната трудова борса за работниците от „ВМЗ” – Сопот 22 работодатели от региона и страната обявиха общо 702 работни места. От тях 202 работни места са в реалния сектор, в сферата на машиностроенето, химическата и шивашката промишленост, ресторантьорството и хотелиерството, услугите и други.

Останалите 500 работни места са заявени от общинската администрация на Сопот и Карлово по схемата „Подкрепа за заетост” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.
Борсата бе открита от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова. В приветствието си към участниците тя изтъкна, че Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта изпълняват поетите ангажименти и днешната трудова борса, организирана от териториалните поделения на Агенцията по заетостта, е доказателство за това. „Имаме пълна готовност да подпомогнем процеса на обучение и преминаване към нова заетост. Ще осигурим екип от експерти от бюрото по труда в Карлово, Пловдивската регионалната служба по заетостта и централната администрация на агенцията с цел регистрацията на освободените работници от завода и устройването им на работа да протече експедитивно” – допълни Лозанова.
На трудовата борса, проведена на територията на „ВМЗ” – Сопот, участваха 730 работници. Те се запознаха със заявените работни места. Участниците проявиха голям интерес към курсовете за повишаване или придобиване на нова професионална квалификация, организирани от „Българо-германски център за професионално обучение”. /Агенция по заетостта
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg