EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътна модернизация към ИП Шумен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътна модернизация към ИП Шумен

mail09:10 | 25.10.2022прегледи 761 коментарикоментари 0


В Шумен приключи строителството на кръговото кръстовище на път I-2. Новото съоръжение е с четири лъча и осигурява вход към Индустриалния парк, както и връзките между зоните В и С в парка. Паралелно с новото кръстовище беше извършен ремонт и на съществуващото кръгово на път I-7. Изградено е и ново улично LED осветление от бензиностанция „Петрол“ на бул. “Симеон Велики“ (при изхода от Шумен след кв. „Тракия“)  през “Детелината“, по околовръстното платно до Индустриалния парк и новото кръгово кръстовище.

„Инвестицията е за 1 114 000 лв. Знаете, че средствата за новата пътна и съпътстваща инфраструктура бяха отпуснати с постановление на МС в края на 2019 година като целева държавна субсидия. Изпълнител на строителството е „Автомагистрали – Черно море“ АД. Само тази фирма се яви на обявената обществена поръчка и сега можете да видите как е реализирана,“ каза на брифинг кметът Любомир Христов. Той покани днес медиите, за да представи изпълнението на проекта.

Кметът обясни, че предстои да бъдат издадени Акт 15 и Акт 16, след което обектът ще бъде предаден на Агенция “Пътна инфраструктура”, тъй като съоръженията се намират на републикански пътища.

В продължение на 6 години са водени разговори за възстановяване на част от средствата, които заплаща Индустриалният парк на държавата при смяна на предназначението на земите, каза по време на днешния брифинг изпълнителният директор на Индустриалния парк Николай Тончев.

„Досега сме превели над 2 млн. лв. на Министерството на земеделието. Настоявахме част от тях да ни се възстановят за изграждане на инфраструктура и само благодарение на настойчивостта на г-н Христов получихме тези средства преди две години. Идеята ни с новото кръгово е да отворим връзката между тези два участъка и да разтовари съществуващото кръстовище, което е част от пътя за Ришкия проход и е изключително натоварено в определени часове от деня”, обясни той.

Кръговото кръстовище се осветява в рамките на километър и засега ел. енергията се заплаща от Индустриалния парк. Предстои да се направи още едно кръгово. То ще е преди разклона за село Мадара и с това ще завърши изграждането на довеждащата инфраструктура за парка, коментира още Николай Тончев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg