EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътен възел „Юг” в Бургас открит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътен възел „Юг” в Бургас открит

mail17:51 | 30.06.2012прегледи 749 коментарикоментари 0


Днес бе открит изграденият пътен възел „Юг” в град Бургас. „Този пътен възел е голямо и модерно съоръжение, което отговаря на най-новите стандарти за сигурност, дава възможност да се увеличава туристическият поток, да се развива икономически целият район и задръстванията, които се образуваха в града, да останат само в миналото.”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването му. „Правителството ще осигури още четири милиона лева, с които да се реализира обходът на гр. Малко Търново , който го свързва с КПП-то, за да бъде завършен един голям проект, който да свързва Бургас с границата на България с Турция.”, подчерта тя.
„Правителството изпълнява ангажиментите си – инвестиции за милиони в обекти, които българите ще ползват за десетилетия напред. В условията на финансова криза откриваме пътен възел и спортен комплекс днес.”, коментира и премиерът Борисов.

Обектът „Лот 25: Пътен възел „Бургас – Средец – Созопол” се изпълнява по програма „Транзитни пътища V“, финансирана със средства от Европейската инвестиционна банка – 65%, и от държавния бюджет – 35%.
Стойността на проекта е 15 млн. лв. с ДДС, а изпълнител - „Хидрострой” АД.

 

 


Тагове: пътен възел, ЮГ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159