EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътеводител за работа в Кипър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътеводител за работа в Кипър

mail11:45 | 09.07.2012прегледи 749 коментарикоментари 0


Социалното министерство на Кипър издаде специална брошура на български език в помощ на търсещите работа на острова. Тя ще се разпространява и в двете страни.
“Бъдете информирани” е името на пътеводителя за трудовия пазар в Кипър, издаден в тираж от 2000 екземпляра, съобщава седмичникът за българите в Кипър “Български новини”. Брошурата съдържа много полезна информация за правата и възможностите за работа на острова, какви са изискванията, къде и как могат да се подават оплаквания.
Целта е да представим на кандидатите за работа възможно най-пълна информация преди да дойдат в Кипър, за да се намалят проблемите, с които те се сблъскват, обясни координаторът на проекта Андреас Кафурос, експерт в Министерството на труда.
Необходимостта от изданието е продиктувана и от тежката ситуация на трудовия пазар в Кипър в момента. Страната запазва мястото си в челната тройка на европейските страни по темп на нарастване на безработицата, която вече е 11%. Към всяко ново обявено свободно работно място в същия ден бюрата по труда насочват минимум 60 души. След края на активния туристически сезон и освобождаването на много сезонни работници се очаква безработицата в Кипър да стигне 15%.
Експерти предупреждават, че много по-стриктен ще стане и контролът върху незаконното пребиваване в Кипър над разрешения в Европейския съюз тримесечен престой.
Проблемите на заетостта ще са в центъра на неформалната среща на социалните министри от Европейския съюз, която ще се състои на 12 и 13 юли в Никозия, в рамките на Кипърското председателство. В нея ще участва министър Тотю Младенов./БНР
 


Тагове: Кипър, работа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161