EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Първо изцяло електрическо Maserati

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първо изцяло електрическо Maserati

mail18:07 | 05.10.2022прегледи 2299 коментарикоментари 0


Италианският производител на луксозни спортни автомобили Maserati открехна завесата пред новия си модел от серията Gran Turismo, съобщи Ройтерс.

Официалното представяне на пазара на първия модел на компанията, който ще бъде предлаган и в напълно електрическа версия, е планирано за следващата година.  

Компанията Maserati, която през миналата година отново "се върна на пътя" на оперативната печалба, е част от автомобилостроителната корпорация Stellantis.

Италианският производител обещава до 2025 г. да пусне на пазара напълно електрически версии на всичките си луксозни спортни автомобили. Всяко електрическо Maserati ще носи означението "Фолгоре"( Folgore -  мълния на италиански език - бел. р.)

Електрическото задвижване на новия модел (GT) ще бъде заимствано от технологията, която е използвана при електрическите болиди, които се състезават във "Формула Е". През следващата година Maserati ще се включи в автомобилния шампионат за болиди с електрическо задвижване.

На пазара ще бъдат пуснати автомобили от новия модел Gran Turismo и с 6-цилиндрови, и с 12-цилиндрови двигатели с вътрешно горене. Ще бъдат представени две версии на модела - с мощност от 490 и от 500 конски сили, се казва в съобщение на Maserati.

Стартовата цена и на електрическите версии на Gran Turismo, и на тези, които са с двигатели с вътрешно горене, ще бъде 200 000 евро./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg