EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първият хибрид на Infiniti идва през 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият хибрид на Infiniti идва през 2011

mail19:41 | 08.10.2009прегледи 615 коментарикоментари 0


Infiniti официално обяви първия хибрид в 20-годишната си история, съобщи компанията, цитирана от Speed Press. Това ще е моделът M35 HIBRID, който ще излезе на пазара през 2011 г. Колата ще е и най-икономичната и най-екологично чиста, правена някога от Infiniti.
Новината за хибридния автомобил идва само няколко месеца, след като на автосалона в Женева беше представена концепцията Essence с хибридно задвижване. Серийният модел M също така използва някои от дизайнерските елементи, показани за първи път в Essence.
Хибридната система, която ще бъде използвана за задвижване, е разработена изцяло самостоятелно от Infiniti. Тя се състои от 3,5-литров V6 двигател, комбиниран с един електромотор. Електродвигателят може да служи за помощен агрегат към бензиновия двигател, когато е нужно максимално ускорение, може да служи за генератор за зареждане на акумулаторите, както и самостоятелно да задвижва колата при определени условия. Задвижването на M35 HIBRID остава на задните колела и големият седан ще предлага динамика и спортни изживявания като всички останали модели на марката.
Припомняме, че Infiniti M се очаква на пазара в Европа в началото на следващата година. Той ще е шестият модел в европейската гама на Infiniti и ще бъде първият модел на компанията, екипиран с мощен V6 дизелов двигател.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg