EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Първият магазин на IKEA в София през 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият магазин на IKEA в София през 2011

mail15:33 | 25.11.2009прегледи 3440 коментарикоментари 1


Магазинът от веригата IKEA в София ще бъде открит в средата на 2011, това обсъдиха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, представители на инвеститорите – Фурлис, и изпълнителите от "Данаос Груп". Инвестицията за двата проекта е 300 млн. евро. 
Първият магазин на IKEA в България ще се намира на кръстовището на Околовръстния път и Бистришко шосе и ще бъде на площ от 28 000 кв.м. Вече има издадено разрешително за строеж и намерението на компанията е строителството му да стартира през март 2010 г.  На срещата е било изразено притестението на "Фурлис", че периодът на откриването на IKEA през юни 2011 г. ще съвпадне с доизграждането на Околовръстното шосе и е поставен въпросът как ще работи магазина, който се очаква да генерира голям трафик.
Министър Плевнелиев каза, че в разговорите са били поети конкретни ангажименти от страна на министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ за евентуално разделяне на строителните дейности на Околовръстното шосе на два участъка и ремонтите в зоната около магазина на IKEA да бъдат извършени по-бързо.
Той обаче подчерта, че при всички случаи липсващите 2,7 км от Околовръстното шосе - от Симеоновско шосе до Младост 4 не могат да бъдат изградени по-рано от края на 2011 г. Затова на срещата е бил коментиран въпроса за временна връзка до IKEA, посочи министър Плевнелиев.
Тя ще върви по отделна процедура, защото правителвството иска да направи всичко възможно през март 2010 г. да стартира строителството на магазина на IKEA в София, каза министърът. Той допълни,че  ще се работи по концепция за временната връзка, за което ще трябват не повече от три месеца.
В проекта за магазина на IKEA в София ще бъдат създадени около 800 работни места. На срещата компанията "Фурлис" е обявила, че има намерение да направи три магазина IKEA в България - вторият се обсъжда да бъде във Варна, а третият - ще бъде в зоната на Пловдив- Стара Загора, каза министър Плевнелиев. В България се произвеждат компоненти за мебелите на IKEA за над 45 млн. евро на година.
В Атина Росен Плевнелиев се срещна още с министъра на инфраструктурата и транспорта Димитрис Репас и със заместник  министъра на външните работи на Гърция Димитрис Друцас. Била е изтъкната важността за двете страни от откриването на новите ГКПП-та.
Българското правителство и президентът направиха една изключително фокусирана кампания в Гърция, за да направим така, че да се отвори поне още един локален ГКПП - Златоград-Термес, и да се приоритизира работата по пункта Кърджали-Комотини, който също трябва да бъде отворен, каза Росен Плевнелиев. Той изрази надежда до няколко седмици да има конкретна дата за откриване на ГКПП Златоград-Термес. За пункта Комотини -Кърджали президентите на България и на Гърция договориха това да стане през 2010 г.

 


 
Коментари
 
Икеа каталози - 16-04-2011 г. 08:16:38

Каталози на магазини Икеа за Гърция, Румъния и скоро за България може да разглеждате тук http://www.proomo.info/search/label/IKEA?max-results=2

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965