EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първите ПОС терминали за разплащане в такси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първите ПОС терминали за разплащане в такси

mail11:55 | 21.12.2010прегледи 1303 коментарикоментари 0


Всички преимущества на картовите разплащания в такситата вече са на разположение на българските картодържатели, след като Банка ДСК инсталира ПОС терминали в редица таксита в София и Варна. Именно такситата бяха посочени в изследването MasterIndex 2010 България като едно от местата, където българите биха искали да имат възможност да ползват своите карти.
Наличието на ПОС терминали в такисита спомага не само за намаляване на сивата икономика, но и като защита на таксиметровите шофьори, тъй като те вече няма да носят у себе си големи суми пари.
Банка ДСК е първата финансова институция в България, която отговаря на тази нужда, като предлага ПОС терминали на таксиметровите компании. До този момент с терминали са оборудвани редица автомобили на компанията OK Super Trans в София и 20 автомобила на най-голямата таксиметрова компания във Варна OK Taxi, както и няколко автомобила на Lucky Taxi, също във Варна. Клиентите могат да заявят своето желание да платят с карта, още докато си поръчват такси.
Докато извършат плащането за пътуването си, притежателите на карти Maestro могат и да ползват услугата Maestro CashBack, която им позволява да изтеглят до 50 лв. в брой, докато си плащат сметката.
Мануел Алексе, регионален мениджър за Балканите на MasterCard Европа коментира: “С инсталирането на ПОС терминали в такситата от иновативна финансова институция като Банка ДСК сега за хората ще е много по-лесно да живеят без пари в брой в София и Варна. До скоро такситата бяха единствените места, които можеха да „развалят” усещането за живот без пари в брой в големите градове. Нашето обстойно изследване MasterIndex 2010 идентифицира това като необходимост, посочена от активните картодържатели в България. Ние сме радостни, че идентифицирайки потребителските нужди, MasterIndex доказа, че е полезен източник на информация за своите партньори – банките да отговарят на потребителските предпочитания.”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg