EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първи тест на 5G в Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първи тест на 5G в Австрия

mail13:37 | 15.03.2016прегледи 1958 коментарикоментари 0


A1, австрийската компания на Телеком Аустрия Груп, от която е част и Мтел, и технологичният ѝ партньор Нокия направиха първата демонстрация на 5G технологията в Австрия. Очаква се този нов начин за пренос на данни да влезе в експлоатация през 2020 година и да доведе до значително увеличение на интернет скоростта в мобилните мрежи до над 1 Gbps.

До 2020 година се очаква в света да работят над 20 милиарда свързани устройства, което прави нуждата от инвестиции в съпътстващата ги инфраструктура силно належащи още отсега. 5G ще позволи всевъзможни мобилни приложения в сфери като „Интернет на нещата“ и виртуалната реалност да работят в реално време заради свръхбързата скорост и ниската латентност, която позволява.  

„Важна цел на 5G мрежите е да намалят латентността на връзката, за да станат възможни приложенията, работещи в реално време. Времето за обмен на информация между автономни автомобили или роботи например трябва да стане по-малко от милисекунда, за да могат те да станат неразделна част от живота ни“, коментира Маркус Граузам, главен директор „Технологии“ в A1.

„5G е много повече от просто бърза безжична връзка с интернет. Технологиите на бъдещето – свързаната мобилност, автономните автомобили, дигиталната медицина и интелигентните фабрики не биха били възможни без 5G“, добави Маркус Борчерт, ръководител на регион Европа в Нокия.

Телеком Аустрия Груп е част от алианса NGMN (Next Generation Mobile Networks), в който участват най-големите безжични оператори в света и който създава стандартите за мобилните мрежи от следващо поколение. Компанията ще играе водеща роля при стандартизацията на бъдещата 5G технология. Като важен играч на европейския телеком пазар Телеком Аустрия Груп вече е започнала да поставя основите на бъдещата си 5G мрежа в Австрия, като се очаква постепенно да започне да го прави и в другите пазари, в които оперира.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145