EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първата българска кола направена в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първата българска кола направена в Китай

mail18:00 | 18.04.2011прегледи 4364 коментарикоментари 0


Първата българска кола беше направена от наши специалисти в Китай в рамките на обучението на инженерите на „Литекс Моторс“, което приключи наскоро. Това е основният екип, който ще бъде пряко ангажиран с производството на автомобилите Great Wall в завода на българската компания в с. Баховица до Ловеч. Инженерите на „Литекс Моторс“ преминаха производствено и управленско обучение при партньорите им от Great Wall, което продължи близо два месеца.
По време на подготовката си специалистите успяха на теория и практика да навлязат в детайли в производствения процес на автомобилите. Като част от подготвителната програма, нашите инженери имаха и възможността лично да направят малък пътнически автомобил Voleex. Това е първата българска кола, която се прави за последните 20 години. След завръщането си, екипът ще обучава следващите специалисти, които ще работят в завода на „Литекс Моторс“. Подготовката на инженерите в Китай съвпадна и с триседмичното обучение на екипа за следпродажбена дейност, който ще предаде своите знания и умения на специалистите от дилърската мрежа на компанията.
„Гордея се с факта, че работя в „Литекс Моторс“ и вярвам в бъдещия успех на компанията“, сподели ентусиазиран при пристигането на екипа от Китай младият инженер Иван Кусаров. Въпреки че Иван защитава дипломната си работа в Швеция, той решава да работи в България, тъй като е убеден в положителните перспективи пред производството на автомобили от Литекс Моторс.
От компанията посочиха, че в екипа, който ръководи проекта за изграждане на завода, участват и чужденци, които имат значителен положителен опит в областта на автомобилостроенето за водещи марки в световен план. Целта е във времето тези хора да обучат българските специалисти и в производствения процес да бъдат ангажирани предимно българи. От „Литекс Моторс“ допълниха, че в процеса на стартиране и развитие на завода през годините се очаква да бъдат заети близо 2000 души.
През есента на 2009 г. „Литекс Моторс“ и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписаха договор за сътрудничество. На база на този договор компанията стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква да започне производство през втората половина на 2011 г. Предприятието ще стартира с конструирането на малък пътнически автомобил Voleex, високопроходим SUV Hover и пикап с единична и двойна кабина за пътниците Steed. Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Автомобилите, които ще произвежда „Литекс Моторс“, са предназначени за пазара на Европейската общност и другите пазари в цяла Европа, и отговарят на всички европейски стандарти и изисквания.
До 2016 година, Great Wall са предвидили разработването и пускането на пазара в Европа на разнообразна моделна гама, чиято основна задача е да предложи на клиентите най-доброто съотношение цена-продукт, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене. Агенция Speed-Press

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg