EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първа копка на пътя Бургас - Средец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа копка на пътя Бургас - Средец

mail13:50 | 22.06.2012прегледи 582 коментарикоментари 0


Светлана Боянова, зам.-министър на МЗХ и кметът на Средец Иван Жабов направиха първата копка по проекта за ремонт на пътя Бургас-Средец в участъка Дюлево-Аврамов мост. Инвестицията е в размер на 3 млн. лв., които са осигурени от Програмата за развитие на селските райони.
„В продължение на десетки години хората от района трябва да минавате по този разбит път или да обикаляте повече от 10 км. по други маршрути, за да стигнете до Бургас. Догодина обаче ще се движите по един истински европейски път”, обърна се Боянова към жителите на Дюлево.
Седем километровата отсечка ще се преасфалтира и разшири с 2 м., ще се изгради отводняване с 14 водостоци и ще се засадят над 25 000 храсти и дървета. С изпълнението на евроинвестицията ще се съкратят времето и разходите за транспорт между селата Дюлево, Дебелт и Драчево, а натовареността на второкласния път Бургас – Средец – Елхово ще се намали.
По проекта се предвижда и рекултивиране на няколко изоставени пътища. Настилката по тях ще се премахне, след което терените ще бъдат изравнени, изорани и включени към съседните площи.
Проектът на община Средец за рехабилитация на пътя Дюлево-Аврамов мост е по мярка 321 от ПРСР. До момента по тази мярка има 223 сключени договора за близо 700 млн. лв.


Тагове: бургас, средец, път
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg