EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Първа копка на пречиствателна станция в Провадия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа копка на пречиствателна станция в Провадия

mail10:20 | 16.05.2012прегледи 558 коментарикоментари 0


Заместник–министър Ивелина Василева ще направи първа копка за реконструкцията на Пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ на град Провадия, съобщи МОСВ. Проектът включва разширение и модернизация на съществуващата пречиствателна станция и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Стойността му е 18,7 млн. лв.
Общата му цел е подобряване и развитие на инфраструктурата за отпадъчни и питейни води в гр. Провадия. Реконструираната и модернизирана ПСОВ, чрез изграждането на новото механично и биологично пречистване на отпадъчните води, ще решава екологични проблеми, свързани с опазване чистотата на Черно море.
В сега съществуващата ПСОВ на град Провадия освен битовите, се пречистват и отпадните води на повечето предприятия в града. Техните локални пречиствателни съоръжения в повечето случаи не работят ефективно. Липсата на биологично стъпало на пречистване е причина за нисък пречиствателен ефект на станцията. Това води до вливане на непречистени води, което се отразява върху качеството на водите на река Провадийска, която се влива във Варненско-Белославски езерен комплекс.
В рамките на визитата си в тази област заместник-министър Ивелина Василева ще посети и град Вълчи дол, където ще открие новоизградена канализация в един от кварталите на града. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и е на стойност 9,7 млн. лева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg