EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пълен достъп до трудовия пазар на Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пълен достъп до трудовия пазар на Италия

mail15:00 | 06.01.2012прегледи 547 коментарикоментари 0


Италия остава единствената страна в ЕС, в която наложените досега ограничения за наемането на българи и румънци отпадат изцяло от 1 януари тази година, съобщава за БТА източник от пресофиса на еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор.
До 31 декември 2011 г. десетте държави от ЕС, въвели ограничения, трябваше да изпратят мотивирани писма до ЕК, ако желаят да продължат този режим до максимално разрешения от европейското законодателство срок - 1 януари 2014 година. Германия е съобщила, че въвежда улеснения в ограничителния режим.
На 17 февруари комисията ще даде общата си оценка на изложените в отделните писма мотиви и при необходимост ще поиска допълнителна информация, която да доказва, че пълното отваряне на трудовите пазари в този момент би довело до тежки отрицателни последици за националните икономики в съответните държави. В края на миналата година ЕК представи доклад, според който достъпът на българи и румънци до трудовия пазар в ЕС е довел единствено до ползи. Комисарят Андор препоръча ограниченията да отпаднат навсякъде от началото на тази година, като тази позиция бе подкрепена и с резолюция на Европейския парламент.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg