EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пчелари с възможност за еврофинансиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пчелари с възможност за еврофинансиране

mail14:00 | 05.10.2010прегледи 2216 коментарикоментари 0


Прием на проекти по Мярка „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари”  на Националната програма по пчеларство започва от 15 октомври до 15 ноември 2010 г. Съгласно одобрената програма проектите се приемат в Дирекция „Животновъдство” на Министерство на земеделието и храните, към която работна група ще изготвя  становище за всеки проект, съобщиха от министерството.
Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 година бе одобрена с решение на ЕК от 14.09.2010 г.
По Мярка „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” на Програмата е предвидено финансиране на следните дейности:

1. Обучение на обучаващи - квалификация и преквалификация на кадрите обучаващи пчелари и пчелари-проверители.

2. Разработване, отпечатване и разпространение на Практическо ръководство за „Добри пчеларски практики
”.

3. Популяризиране на български пчелни продукти, както и биологично произведени такива.

По дейност 1 се финансира проект на тема: Разработване на програма за обучители. Допустими кандидати са браншови пчеларски организации, асоциации и  сдружения на пчелари, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел.

По дейност 2 се финансира разработване на практическо ръководство за Добри пчеларски практики, вкл. образци на документи към ръководството. Допустими кандидати са браншови пчеларски организации, асоциации и  сдружения на пчелари, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел.

По дейност 3 се финансират проект за Популяризиране на биологични пчелни продукти, като допустими кандидати са сдружения на пчелари свързани с биологичното пчеларство, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел, подкрепящи и подпомагащи развиване на биологично пчеларство, както и проект за Популяризиране на пчелните продукти с допустими кандидати браншови пчеларски организации, асоциации и  сдружения на пчелари, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел.  
В рамките на една финансова година кандидатът има право да кандидатства еднократно по всеки един от секторите на мерките по Програмата. В рамките на една финансова година кандидатът няма право да подава второ заявление за подпомагане по мярка и сектор, по който през същата година има подадено и одобрено заявление за подпомагане и сключен договор (включително, ако първото заявление е в процес на разглеждане).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145