EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Путин: 98% от Сирия свободна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Путин: 98% от Сирия свободна

mail18:20 | 21.11.2017прегледи 9625 коментарикоментари 0


Почти 98 процента от територията на Сирия е под контрола на правителствените войски и огнищата на съпротива на терористите бързо намаляват. Това каза днес руският президент Владимир Путин в началото на среща в Сочи с чешкия президент Милош Земан, предаде ТАСС.
По думите на Путин тези успехи са постигнати "под ударите на руските Въздушно-космически войски и сирийските съюзници".
Земан спомена за вчерашните преговори между Путин и Башар ал Асад, когото нарече "демократично избран президент" на Сирия. "Вие победихте в Сирия. Той /Асад/ владее практически цялата територия на Сирия с изключение на някои малки части", каза на руски език чешкият гост.
Путин обеща, че ще информира подробно Земан за преговорите си с Асад.

На снощната среща в Сочи президентите на Русия Владимир Путин и на Сирия Башар Асад, подготвиха почва за решения, които може да бъдат взети утре на срещата между лидерите на Русия, Иран и Турция. Това съобщи днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

При съгласуване на утрешната среща Путин увери събеседниците си, че Москва ще разговаря със сирийското ръководство, за да е сигурно, че евентуалните договорености "ще са жизнеспособни и няма да увиснат във въздуха", напомни прессекретарят на Путин. "И тъкмо за да изпълни тези уверения, Путин прие своя сирийски колега в Сочи", обясни той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да отговори на журналистически въпрос как вижда Москва бъдещата роля на сегашния сирийски президент. "Ролята на Асад може да вижда само народът на Сирия", обясни той пред журналисти, цитиран от ТАСС. "Ролята на Асад не може да вижда нито Русия, нито друга някоя страна", подчерта Песков.

Той не отговори и на въпрос как вижда самият Асад своята по-нататъшна съдба. "Сега не мога да ви кажа това", заяви Песков.

Работната визита на Асад в Сочи продължи четири часа, информира. Песков потвърди, че сирийският лидер е подарил на Путин картина, но отказа да уточни каква, добавя ТАСС.

снимка:kremlin.ru


Тагове: Путин, Сирия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg