EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проучване: Германия има нужда от мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучване: Германия има нужда от мигранти

mail17:01 | 16.04.2018прегледи 2327 коментарикоментари 0


Германия се нуждае от повече чуждестранни работници, за да поддържа растежа на икономиката и просперитета си, сочи проучване, цитирано от ДПА.

Подемът на германския трудов пазар през последните години едва ли би бил възможен без имиграцията, отбелязват авторите на доклада от Германския икономически институт (IW).

Броят на чужденците, наети в Германия, се е увеличил с 1,3 милиона между юни 2011 година и юни 2017 година спрямо 1,6 милиона германски граждани. Мнозинството чуждестранни работници в Германия са от ЕС, отбелязва институтът. Останалите 386 000 са били от страни извън Евросъюза.

Институтът посочва, че равнището на безработицата сред германците може да се повиши през следващите години. Може да се предвиди, че участието на германското активно трудово население ще спадне рязко през следващото десетилетие, се посочва още в доклада.

Според проучването Германия с времето ще стане по-зависима от неевропейските граждани, тъй като мигрантите от страните от Евросъюза ще бъдат нужни като работници в собствените си държави, които също имат проблеми с трудовия пазар заради застаряващото население.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg