EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Протестът или кой може да брои?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Протестът или кой може да брои?

mail14:15 | 08.07.2013прегледи 712 коментарикоментари 0


Неделният протест в София според някои оценки е бил най-масовият, откакто гражданското недоволство се взриви преди близо месец. Несъответствието на подадената от институции и медии информация за броя на хората обаче е меко казано смущаваща. Картината изглежда така според:

МВР - 3 хил. души
Представители на протестиращи: 20-25 хил. души
БНР - 30-40 хил. души
Fox News - 70 хил. души

Вероятно за да бъдат избегнати подобни разминавания, протестът придоби нова форма, макар и не така масова, както вечер - сутрешно кафе пред Парламента. Чашките се събират надлежно и се броят, като през първия ден те са били 450.

Според БНТ до късно снощи продължи 24-тия ден на протестите в София с искане за оставка на кабинета Орешарски. След призив шествието, което тръгна от Министерски съвет и Орлов мост, продължи по Цариградско шосе, за да напомни визуално на легендарния митинг от 90-та година. Точно в 20 часа движението около Орлов мост и по Цариградско шосе беше спряно и протестиращите запълниха цялото пространство от моста в посока Полиграфическия комбинат и почти до хотел Плиска. Както винаги шествието беше мирно.
 


Тагове: протести, брой
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg