EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Протести в Берлин за и против "бежанците"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Протести в Берлин за и против "бежанците"

mail09:26 | 22.12.2016прегледи 726 коментарикоментари 0


Два протеста снощи в Берлин. Те бяха организирани по време на бдението за жертвите от коледния базар. Демонстрациите се състояха пред сградата на канцлерството в немската столица, предава БНТ. Протестиращите обвиниха политиката на "отворените врати," приета от правителството, за нападението по-рано тази седмица. Леви активисти също бяха на мястото, но в защита на бежанците. Полицейското присъствие беше засилено и до сблъсъци между двете групи не се стигна.

Колаж: Фейсбук

Междувременно продължава издирването на предполагаемия извършител на атентата в германската столица. Късно снощи криминалната федерална служба обяви 100 000 евро награда за информация свързана с Анис Амри. Той е издирван не само в Германия, а и в цяла Европа. В Германия усилено се разпространява информация за неговото издирване. Мерките за сигурност са засилени.

Тунизиецът е пристигнал като бежанец в Италия през 2011 година, останал е в бежански лагер в Сицилия, където е причинил пожар и е бил осъден от италианските власти. Прекарал е 4 години в затвор. Италианците са искали да го екстрадират, но от Тунис не са го приели, защото е нямал валидни документи.

Германците също са искала да го екстрадират, но също не са успели.

Той е проучвал в интернет как се правят взривни устройства и е установил връзка с "Ислямска държава." 24 годишният мъж е бил в американския списък на хора, които не трябва да бъдат допускани на полети до САЩ.

Службите в Германия си задават много сериозни въпроси свързани със сигурността и бежанците.

Настроенията в Европа и САЩ

Жителите на европейските страни и на САЩ смятат, че ситуацията с мигрантите в техните държави се е влошила през изтичащата година.

Съответното проучване бе извършено от най-старата във Франция социологическа компания IFop от 22 до 26 октомври с участието на 7043. Самото допитване бе поръчано от информационната агенция Sputnik.Мнения.

Негативната тенденция се посочва от повечето жители на Италия (79%), Франция (67%) и Великобритания (53%). В Германия и Испания броят на недоволните е 45 на сто, а в Полша техният дял се оказа най-нисък – 35 процента.

Подобряване на положението са отбелязали едва 16% от немците, 7% от жителите на Франция, Испания и Великобритания, 6% от анкетираните в Полша и само 2% в Италия. Сред недоволните са главно привържениците на десни партии и хора над 35-годишна възраст.

В САЩ недоволство от положението с мигрантите са изразили 38% от допитаните. Позитивни изменения забелязаха 19% , а 33% смятат, че нищо не се е променило.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg