EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Промени в МЗХ, МИЕ и МнВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Промени в МЗХ, МИЕ и МнВР

mail14:15 | 28.08.2013прегледи 1082 коментарикоментари 0


Правителството прие нови устройствени правилници на министерствата на земеделието и храните, на икономиката и енергетиката и на външните работи. Тяхна основна цел е оптимизиране на работата във ведомствата чрез структурни промени и намаляване на щатната численост, съобщи правителствената информационна служба. Щатовете в МЗХ се намаляват с 9 бройки, а тези във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на земеделието и храните – с 380. Предвидено е и увеличаване на щатната численост на Националната служба по зърното за сметка на намаляване на числеността на БАБХ с 8 бройки. Чрез вътрешно преструктуриране, на Министерството на инвестиционното проектиране се осигуряват 13 щатни бройки от системата на МЗХ.
Министърът на земеделието и храните ръководи, координира и контролира прилагането на държавната политика в областта на земеделието, селските райони, горите, рибното стопанство и аквакултурите. При изпълнението на правомощията си той се подпомага от трима заместници. Общата администрация на МЗХ се структурира в шест дирекции, а специализираната – в една главна дирекция („Земеделие и регионална политика“) и 12 дирекции.
С устройствения правилник на МИЕ се уреждат функциите, структурата и организацията на работа на министерството, правомощията на министъра. Регламентирани са функциите на политическия кабинет, главния секретар, звената на пряко подчинение на министъра. Прецизират се функциите на административните звена в министерството, в което ще работят общо 846 служители. Общата администрация е структурирана в седем дирекции, а специализираната – в 13 дирекции и една главна дирекция („Европейски фондове за конкурентоспособност”).
Числеността на персонала в системата на министерството се намалява с 10 чатни бройки с оглед на осигуряване на щатната численост на МИП.
Основните промени в устройствения правилник на МВнР са създаването на нова генерална дирекция – „Двустранни отношения“, и преформулиране на мястото и ролята на останалите три генерални дирекции. Основната цел е да намерят институционално решение актуализираните приоритети на министерството, подобряване на координацията между отделните структурни звена и конкретизиране на функциите им.
Общата численост на ведомството се намалява с 6 щатни бройки до 1344, които ще бъдат прехвърлени на новото Министерството на инвестиционното проектиране.
Общата администрация на ведомството се структурира в пет дирекции, а специализираната – в четири генерални дирекции, 19 дирекции и задгранични представителства.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg