EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производители: Смъкваме цените на яйцата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производители: Смъкваме цените на яйцата

mail13:30 | 06.03.2012прегледи 676 коментарикоментари 0


Няма да позволим спекула с цените на яйцата. Това обяви в Пловдив министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. “Производителите да свалят цените. В момента неоснователно поскъпват яйцата преди Великден. Ние сме свободен пазар и не може държавата да се намесва”, допълни министърът.
В големите европейски столици Париж, Берлин и Брюксел яйцата са по-евтини с 10 ст. от България. Това е опит за спекула, смята той. Производителите казват, че ги вдигат търговците и обратното.
“Няма да позволим спекула. Няма да се месим на пазарния принцип, но могат да се внесат полски яйца, които са по-евтини. Директивите за щастливото отглеждане важат за целия ЕС, а в другите страни не се наблюдава поскъпване. Явно в България пробват пазара преди празниците”, допълни министър Найденов.
 Същевременно производителите на яйца поеха ангажимент пред земеделския министър Мирослав Найденов да задържат цените на продукцията си и при възможност да ги намалят. На срещата обаче не се е стигнало до споразумение за цени, защото такова споразумение би било картелно.
“Всички от тях ще натиснат цените надолу. Още от днес те обещаха, като национално отговорен бизнес, не само да натиснат цените надолу, а в последната седмица преди Великден, когато търсенето ще бъде най-високо, да има и промоции, които сигурно ще бъдат за тяхна сметка, но държавата с мерките, които предприема, ще намери начин да върне този жест. Надявам се обществото пък да върне жеста, избирайки българското”, заяви министърът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164