EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проект на "Аурубис" и Община Златица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект на "Аурубис" и Община Златица

mail15:07 | 06.06.2022прегледи 1106 коментарикоментари 0


"Аурубис България" АД и Община Златица дадоха началото на проекта "Градът на Дядовата ръкавичка" за популяризиране на региона като културно-туристическа дестинация, съобщиха от международната група за производство на метали и преработка на мед. На 1-ви юни - Международния ден на детето, беше открит обновеният градски парк "Дядовата ръкавичка" в Златица. Над 300 деца, родители и гости участваха в празненството.

Паркът ги посрещна с пейки с формата на разтворена книжка с илюстрации на художника Борис Стоилов и текста от едноименната приказка на Елин Пелин. Фигури с героите от приказката, детска къщичка във формата на ръкавичка и открита сцена за събития са сред атракциите в обновения парк. Символичното начало беше дадено от кмета на община Златица Стоян Генов, почетния консул на Германия в България Мариана Чолакова и ръководителя "Връзки с институциите" в "Аурубис България" Ивайло Георгиев. Празникът завърши в читалището в Златица, където Държавен куклен театър - Пловдив представи драматизация на приказката "Дядовата ръкавичка".

Вече е създаден и туристически сайт за популяризиране на Златица и културно-историческото наследство на региона: www.zlatitsa.com.

Проектът "Дядовата ръкавичка" се финансира от "Аурубис България" АД и се осъществява в партньорство с Община Златица, се посочва в съобщението. Идеята е на екипа на компанията и е вдъхновена от немския път на приказките "Deutsche Märchenstrasse", който включва около 60 селища и е дълъг 600 км от Ханау до Бремен по следите на братя Грим и техните приказки (https://www.deutsche-maerchenstrasse.com/)


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047