EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продават се проекти за мол в Русе и в Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продават се проекти за мол в Русе и в Стара Загора

mail14:00 | 10.03.2010прегледи 1988 коментарикоментари 0


Веригата кина "Синема сити", която има и бизнес с недвижими имоти в България, е решила да се раздели с част от активите си в страната, отбелязва  Stara-Zagora.org., като се позовава на съобщение на компанията.
Компанията е сключила договор за сътрудничество с израелската Ιsrael Theaters за продажбата на проектите за търговски центрове Маll of Rousse и Mall of Stara Zagora.
Посочената цена на сделката е около 85 млн. евро, а в нея влиза и дъщерната компания на "Синема сити" RESB, която управлява проектите в сектора на недвижимите имоти в България. Oчаква се сделката да приключи в края на март.
От "Синема сити" съобщават, че цената е била потвърдена от авторитетен външен оценител при подготовката на одитирания отчет на компанията за 2009 г. Планираната разгъната застроена площ на търговските центрове в крайдунавския град надхвърля 270 хил. кв.м. Проектите Маll of Rousse и Mall of Stara Zagora бяха обявени преди две години. В момента търговският център в Русе е в напреднал етап на строителство, а този в Стара Загора - на проектна фаза. Търговските комплекси са с разгърната застроена площ 112 хил. кв.м. От тях 58 хил. кв.м са отдаваема площ.
От "Синема сити" съобщават още, че сумата по сделката ще бъде платена на два пъти. Първата част от нея - около 70 млн. евро, ще бъдат изплатени при приключването на сделката, а останалите 15 млн. евро - минимум 9 месеца след отварянето на Mall Rousse, но не по-късно от 18 месеца след това, е записано в съобщението.
Според предварителните планове на компанията той трябва да бъде завършен през тази година.
От "Синема сити" съобщават още, че компанията е поела ангажимент да не развива в бъдеще други дейности в сферата на недвижимите имоти и нейните усилия ще бъдат концентрирани в развитието на киносалони и дистрибуция на филми.
Компанията RESB отвори първият мол в България през 2006 г. – Mall of Sofia. В началото на миналата година пък беше отворен и Mall Plovdiv . Освен това компанията има и проект за офис сграда Park Tower, който се намира в района на "Бизнес парк София".
През последните години София и Русе станаха атрактивни за много инвеститори в търговски центрове. В момента в Стара Загора работи единствено "Парк мол Стара Загора", а през тази година ще отвори врати и центъра "Галерия Стара Загора", собственост на компанията GTC.
В Русе пък има проекти за още три мола - "Мега мол", "Дунав мол" и "Гранд плаза". Според предварителните планове на трите обекта те трябва да бъдат завършени през тази година.


Тагове: мол, продажби
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg