EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Програма „Нашите пари“ се преподава в 73 у-ща

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Програма „Нашите пари“ се преподава в 73 у-ща

mail08:15 | 02.08.2019прегледи 622 коментарикоментари 0


През учебната 2018-2019 г. програмата CSR  за финансова грамотност на Visa „Нашите пари“ се преподаваше целогодишно от 84 учители в 73 училища в цялата страна. Броят на учениците, които преминаха обучението, е два пъти по-голям в сравнение с миналата година и достига 2 375 души.

Красимира Райчева, мениджър на Visa за България коментира: „От най-ранен етап трябва да развиваме уменията на младите и да ги стимулираме да постигат повече. Важно е бъдещите ползватели на финансови продукти да разполагат с необходимите познания, за да вземат информирани и правилни решения. Отне ни три години да разработим "Нашите пари" за българската образователна система, но усилията си струваха. Успешно завършихме третата година от проекта с високи резултати. Вярваме , че добрата финансова грамотност е гаранция за по-добро управление на парите и подобряване на стандарта на живот“.

Национално представително проучване сред ученици от 9 до 11 клас преди старта на програмата показа, че 84% от анкетираните искат в училищата да има обучение по финансова грамотност.

Програмата се подкрепя и финансира от българските банки, които са партньори на Visa. Проектът залага на модел, при който, вместо всяка компания да подкрепя отделна социално-значима кауза, Visa и българските банки обединяват усилията си с убеждението, че подобно сътрудничество на такова високо ниво ще спомогне за това програмата да постигне съществено национално покритие, както и реални положителни резултати за обществото.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg