EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прогноза за лихви по депозити & кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогноза за лихви по депозити & кредити

mail17:35 | 09.02.2016прегледи 1680 коментарикоментари 0


Лихвите по кредитите и депозитите ще падат по-ускорено през първите три месеца на годината. Прогнозата е на компаниите от финансовия сектор, обобщена от Министерство на финансите. Повечето участници на пазара са категорични, че икономическият растеж от 3 % няма да има сериозен ефект върху ускоряването на кредитирането, съобщи БНР.

Компаниите от финансовия сектор очакват забавяне на дефлационния процес, което реално означава повишаване на цените. Експертите очакват подобряване на факторите, генериращи икономически растеж - например, намаляване на безработицата. В същото време междуфирмената задлъжнялост през първите три месеца на годината ще се увеличи.

Фирмите няма да държат парите си в банките, но домакинствата ще продължават да трупат спестявания, въпреки намаляващата доходност при депозитите.

Банкерите очакват "задържане на кредитирането" на същите нива. Впечатление прави все по-силното раздалечаване на очакванията за процентите по доларови депозити и кредити, което се дължи на поскъпването на долара и политиката на Федералния резерв.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037