EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверяват сливането между Orange и T-Mobile

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверяват сливането между Orange и T-Mobile

mail17:29 | 03.02.2010прегледи 773 коментарикоментари 0


Антимонополната служба във Великобритания планира да провери законността по планираното сливане на мобилните оператори Orange и T-Mobile, съобщава MarketWatch.
Чрез сделката британското подразделение на Deutsche Telekom - T-Mobile, ще се обедини с притежаваната от френския мобилен оператор France Telecom компания Orange. В резултат на обединението новата компания може да стане най-големият доставчик на мобилни услуги във Великобритания.
Британските антимонополни власти заявиха намерение да се обърнат към Европейската комисия, за да получат необходимото пълномощно за оценка на предстоящото сливане. В случай на положителен отговор от регулаторния орган планират да предадат всички материали за подробен анализ на Комисията по конкуренцията в Обединеното кралство.
Новата компания може да наруши конкурентния баланс на британския пазар на мобилни услуги, смятат антимонополистите. По експертни оценки обединената компания ще владее 37 %, надминавайки O2 и Vodafone Group, с което ще оглави класацията по мобилни услуги във Великобритания.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153