EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверките на НАП извадиха на светло 1,5 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверките на НАП извадиха на светло 1,5 млн. лв.

mail16:40 | 30.08.2010прегледи 547 коментарикоментари 0


Над милион и петстотин хиляди лева оборот регистрираха за два уикенда заведенията по Черноморието, подложени на открито данъчно наблюдение. Варненска дискотека е започнала да отчита 14 пъти по-големи приходи във времето, когато е проверявана, информира изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, който лично ръководи акцията в морската столица, съобщиха от приходната агенция. Общите приходи на 4-те най-известни заведения в Слънчев бряг за петък и събота надхвърлиха 230 000 лв. Развлекателно заведение в Лозенец не е отчело нито един лев приходи за целия месец юли, констатирали инспекторите.
Стотици инспектори, включително командировани от вътрешността на страната следят за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки и други търговски обекти. Данъчно присъствие ще имаше и на фестивала „Spirit of Burgas”, както и в курортните комплекси „Албена”, „Златни пясъци” и „Слънчев бряг”. Освен в големите курорти проверки ще се правят и в по-малките населени места по крайбрежието. Целта на данъчните е да извадят „на светло” максимална част от оборотите, които досега търговците са укривали. Проверява се още дали заетите в заведенията се осигуряват на реалните си заплати и дали са внесени дължимите по закон осигурителни вноски.
От НАП съобщават, че откритото наблюдение на обекти в Слънчев бряг ще продължи до края на активния туристически сезон, като на фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години. Според инспекторите на НАП данните, събрани от наблюдението ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителния оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларирани приходи назад във времето.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg