EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Проверки на пазарите и борсите за плодове и зеленчуци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки на пазарите и борсите за плодове и зеленчуци

mail17:33 | 28.07.2016прегледи 751 коментарикоментари 0


Иновативният соларен самолет „Солар Импулс” стана част от историята с успешното завършване на първия по рода си околосветски полет, захранван единствено от слънчева енергия. Самолетът кацна в началната точка на своето пътуване в Абу Даби в 04:05 ч. местно време след полет от Чикаго с времетраене 48 часа и 37 минути. 

По време на своя полет около света, „Солар Импулс” направи междинни кацания на четири континента (Азия, Северна Америка, Европа и Африка) и летя над два океана (Тихия и Атлантическия), както и Средиземно море и Арабския полуостров. По пътя си самолетът постави няколко нови авиационни рекорда, включително такъв за най-дълъг соло полет за самолет (117 часа и 52 минути), постигнат от Андре Боршберг с междинния полет от Япония до Хаваите, както и първото прекосяване на Атлантическия океан със соларен самолет, постигнато от Бертранд Пикар.

Проверки на пазарите и борсите за плодове и зеленчуци

Българска агенция по безопасност на храните стартира масови проверки на пазари, борси, тържища, складове за търговия на едро, търговски вериги, както и на нерегламентирани места за продажба на пресни плодове и зеленчуци на територията на цялата страна.

Инспекторите следят за произхода на продуктите, правилното етикетиране, съответствие на произхода на предлаганите стоки посочен в документите с този на етикетите им, проверяват се съпроводителните документи и съответствие на стоката с действащото законодателство. При инспекциите се вземат и проби за наличие на пестицидни остатъци и замърсители.

Първите проверки бяха извършени от инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив заедно с представители на медиите. Инспектирани са 5 склада за търговия на едро за плодове и зеленчуци и земеделски производител на борсата в село Първенец, хипермаркет в град Пловдив, както и на тържището на Гребната база в града. Не са открити драстични нарушения. Един търговец не е предоставил удостоверение за регистрация на обекта – склад за търговия на едро. Инспекторите са изискали да представи документа в ОДБХ, град Пловдив в рамките на утрешния ден.

Целта на извънредните проверки предотвратяване на нелоялни търговски практики и недопускане на заблуда на потребителите относно произход, качество и безопасност на плодовете и зеленчуците предлагани на българския пазар.

Държавен фонд „Земеделие“ информира, че на 26 юли 2016 г. започнаха кръстосани проверки на подадените заявления за директни плащания в Кампания 2016.

Съгласно чл. 14, ал. 7 от Наредба 5 от 27.02.2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания, „не се приемат искания за оттегляне на заявления за подпомагане в периода на извършване на кръстосани проверки на тези заявления”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101