EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверки за продажба на държавни земи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки за продажба на държавни земи

mail14:01 | 25.08.2009прегледи 1230 коментарикоментари 0


От 24 август започват проверки във всички областни и общински земеделски служби по отношение на разпоредителните сделки със земите от държавния поземлен фонд, съобщи в Шумен министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Очаква се проверката да е голяма и трудна, но министерството има готовност да осигури допълнителни екипи, за да разбере какво се е случвало в държавния поземлен фонд, допълни министърът.
Попитан дали има данни колко земи са продадени от държавния фонд, Мирослав Найденов отговори, че конкретните данни ще бъдат установени при проверката, но има съмнения за големи злоупотреби.
Съмненията са, че злоупотребите с държавните земи ще са по-големи от тези с горите, каза министър Найденов и допълни: "Искам да кажа, че през последните години министерството на земеделието не се е грижило за проблемите на българските производители, а се е било превърнало в едно брокерско дружество с единствената цел кой какво може да извади от държавния поземлен фонд и да го продаде. Затова тази проверка ще я извършим и тези, които са злоупотребили, ще носят отговорност".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg