EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверка:Само лимоните не са първо качество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверка:Само лимоните не са първо качество

mail14:15 | 30.04.2015прегледи 1451 коментарикоментари 0


С изключение на лимоните всички останали стоки - домати, краставици, ябълки, са първо качество установиха инспектори на пловдивската дирекция на БАБХ, които направиха проверка на търговците на стоковата зеленчукова борса край пловдивското село Първенец. На този етап на борсата българските стоки са само марули, зелен лук, чесън и репички, както и малки количества на оранжерийни домати. Към днешна дата са взети проби за неизследвани нитрати на марулите. Изненадващи проверки ще има и на кооперативните пазари и магазините за плодове и зеленчуци в града, каза главен инспектор Елена Чалъмова от БАБХ.
На тържището в Първенец има само складове за търговия на едро и обект на проверката бяха документите по входящия и изходящия контрол, произхода и качеството на стоките.
Всеки търговец трябваше да представи сертификат за качество на стоката, входяща фактура и документи, констатиращи количеството на продажбите. За един час инспекторите провериха четири обекта, нарушения не бяха констатирани. Това каза главен инспектор Елена Чалъмова. По думите й всички плодове и зеленчуци бяха с указателни етикети според изискванията, на които бяха отбелязани видът на стоката и качеството й, страната-производител. Търговците бяха изправни и по отношение на документите за регистрация на обектите и на здравните книжки на работниците. Проверките се извършват периодично, няма конкретен повод за днешната, коментира Чалъмова, като уточни, че за Гергьовден на трапезата на българина ще има преди всичко вносни плодове и зеленчуци, предимно от Турция и от Гърция.
източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146