EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Провал в Копенхаген ще струва $500 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Провал в Копенхаген ще струва $500 млрд.

mail16:05 | 08.12.2009прегледи 457 коментарикоментари 0


Провал на климатичната конференция в Копенхаген ще струва по 500 милиарда долара годишно на световната икономика. Това заяви генералният директор на Международната агенция за енергията (МАЕ) Нобуо Танака,  цитиран от AFP.
"Ако не бъдат взети незабавно мерки за намаляване на емисиите от въглероден диоксид, ще са необходими допълнителни инвестиции от $500 млрд. за наваксване на закъснението", за да бъде ограничено покачването на температурата на планетата до +2  градуса, посочи той пред журналисти.
Нобуо Танака отбеляза, че МАЕ не очаква да бъде подписан правно задължителен международен договор на срещата в Копенхаген.
"Това е невъзможно", изтъкна той.
Все пак според него е възможно обявяването на "много силен ангажимент" на международната общност в подкрепа на намаляването на въглеродните емисии.
Без ясно послание е много трудно да се ангажира частният сектор с природозащитни инвестиции, подчерта генералният директор на МАЕ, която представлява интересите на страните потребителки.
МАЕ е изготвила сценарий, при който концентрацията на парникови газове в атмосферата ще бъде ограничена до 450 ppm (части на милион - рarts per million), което би позволило да бъде ограничено покачването на глобалната температура до +2 градуса.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg