EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Проблемите пред МВФ & Кр.Георгиева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проблемите пред МВФ & Кр.Георгиева

mail11:45 | 13.09.2019прегледи 1689 коментарикоментари 0


Търговската война и сянката на предстояща рецесия ще са основните предизвикателства пред новия директор на Международния валутен фонд, смятат редица световни експерти. Кристалина Георгиева е единственият кандидат за поста на Кристин Лагард, а повечето специалисти са на мнение, че препятствията по пътя на българката към фонда вече са преминати.

В западните медии Кристалина Георгиева или вторият по важност човек в Световната банка в момента е свързвана с Франция, тъй като Париж предложи и настоя 66-годишната българка да бъде европейската кандидатура за ръководител на Международния валутен фонд.

След като Великобритания не номинира Джордж Озбърн, а фондът гласува да бъде премахнато възрастовото ограничение, пътят на Георгиева към най-високия пост във фонда изглежда вече безпрепятствен. Дали тя ще прекоси улицата във Вашингтон, за да смени кабинета си от Световната банка в Международния валутен фонд, ще стане ясно след интервюто, което тя трябва да даде пред фонда.

Самата Георгиева вече е в кампания, а експертите са категорични, че в топ приоритетите ѝ ще трябва да бъде утвърждаването на фонда като водеща финансова институция. Макар и Кристин Лагард да постигна сериозни успехи след сянката, хвърлена от Доминик Строс-Кан, Георгиева ще трябва да се справи със ситуацията в Аржентина, която получи близо 60 милиарда долара финансова помощ от фонда, но все още не може да овладее кризата.

Ясните сигнали за предстояща рецесия, търговската война между Вашингтон и Пекин, Брекзит и трудностите в еврозоната и климатичните промени - това са сред най-важните казуси, пред които ще се изправи Георгиева, ако бъде одобрена за ръководител на Международния валутен фонд през октомври./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg