EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пристанище Бургас с канализация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пристанище Бургас с канализация

mail11:20 | 03.11.2011прегледи 683 коментарикоментари 0


Старт на новоизградената и модерна станция за препомпване на битовофекални води на пристанище Бургас дадоха на специална церемония кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, съобщи «Фактор». Канализацията на територията на пристанище Бургас е изграждана от 108 години насам, като през това време са променяни, както източниците и зоните за генериране на отпадни води, така и нормативните изисквания за опазване на околната среда. До този момент събирането на отпадните води се е извършвало посредством септични ями, които периодично са почиствани със специализирана техника.
„Радвам се, че именно в навечерието на Международния ден на Черно море, полагаме начало на работата на новата станция за отпадни води в бургаския порт и зоните около него. Обектът е финансиран от държавния бюджет на стойност 3 млн. лв. и е реализиран от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” с изпълнител „Водоканалстрой – Бургас” и с пълното съдействие на Община Бургас, която доказа за пореден път, че е най-екологично мислещата община, поради многобройните проекти в областта на опазването на околната среда и чистотата на Черно море.”, сподели зам.-министър Ивелина Василева.
Новата канализационна система е от 7 канални помпени станции и тръбопроводи с дължина около 3,5 км. С реализацията й битовофекалните води от канализацията в района на пристанище Бургас Запад и бъдещият контейнерен терминал ще се отвеждат към главния колектор и градската пречиствателна станция за отпадни води на Бургас.
"Новата канализация, освен че ще събира отпадните води в зоната на пристанището, ще реши и проблемите в Промишлената част и жилищната зона, която е в близост до нея", каза кметът Николов. С реализацията на този проект ще бъдат покрити строгите екологични норми, на които трябва да отговарят всички пристанищни комплекси от страните – членки на Европейския съюз.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045