EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приключи финансовия одит на "Булгартрансгаз" ЕАД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приключи финансовия одит на "Булгартрансгаз" ЕАД

mail08:15 | 29.12.2022прегледи 574 коментарикоментари 0


"Булгартрансгаз" ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) приключиха процедура по финансово одитиране на разходите по проекта „Рехабилитация, модернизация и разширяване на българската преносна система - Фаза 2". Това съобщиха от пресцентъра на компанията.

Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е реализиран с грантово финансиране. Финансираните дейности обхващат рехабилитация на два участъка от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа. 

Извършеният одит обхваща разходите, направени от началото на изпълнение на грантовото споразумение – 8 януари 2019 г. до края на втория отчетен период 31 декември 2020 г. В рамките на проверката беше извършен преглед на системите за счетоводство и управление на проекти на "Булгартрансгаз" ЕАД и на съответната документация. За проверените обществени поръчки, свързани с реализацията на проекта, е потвърдено съответствие с приложимото законодателство на ЕС и Република България. Потвърден е и пълният размер на заявените от дружеството разходи за възстановяване.

Получени са препоръки и указания относно отчитането на дейностите и разходите по проекта, които ще бъдат приложени както при финалното отчитане на одитирания проект, така и по отношение на другите финансирани от CINEA проекти, които "Булгартрансгаз" ЕАД изпълнява - разширението на ПГХ "Чирен" и интерконектора България-Сърбия. 

Безвъзмездното финансиране с европейски средства и сътрудничеството между "Булгартрансгаз" и CINEA допринасят за ефективната и навременна реализация на проектите от общ интерес за ЕС. Проектите, реализирани от българският газопреносен оператор в сътрудничество с ЕС, гарантират енергийната сигурност и диверсификацията на доставките на газ за България и региона, се посочва в съобщението. 

През юни от дружеството информираха, че са подписали с Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и околна среда грантовото споразумение за финансиране на разширението на подземното газово хранилище "Чирен".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg