EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Призив да спре "черния" PR срещу заведенията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Призив да спре "черния" PR срещу заведенията

mail11:07 | 21.07.2020прегледи 516 коментарикоментари 0


Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват "да се спре с черния PR срещу българския туризъм и развлекателен бранш". От бранша недоумяват защо политически цели се преследват с похвати, които директно вредят на българския бизнес и икономика.

От двете асоциации изипратиха позиция до медиите, в която отбелязват, че не са съгласни срещу опитите новозаразените с коронавирус да бъдат приписани на работещите заведения.  От там напомнят, че хиляди души са се събирали на футболни мачове и на протести, създавайки очевиден риск от разпространение на заразата. Това обаче не се посочвало като причина за ръста на заразени.

Те искат отговор от Националния оперативен щаб колко са заразените в цеховете и заводите, в големите хранителни вериги и градския транспорт, от религиозни събирания или завърнали се сезонни работници. Те настояват данните да се съпоставят с тези за това колко са заразените в нощните заведения.

Когато ни информират за хората в тежко състояние от СOVID-19, да ни информират и за останалите в тежко състояние и починали по други причини, за да има обективно сравнение, настояват от БАЗ и СЗБ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg