EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пресата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пресата днес

mail08:49 | 04.11.2013прегледи 1031 коментарикоментари 0


Между четири начина за изчисляване на сградната инсталация могат да избират в един блок, предвижда новата Наредба за толоснабдяване, която вече действа. Първият е процентът да се изчислява от топлинния счетоводител, но на базата на реалната мощност на сградата. Вторият е цената за общите части да се определя пак по изчислителен път, но от друго лице. Третият е да се изчисли колко реално потребява самата сграда след затваряне на всички вентили, без тези на най-горния етаж. Последната възможност е хората от блока сами да гласуват процента сградна инсталация, както беше до 2006 година, пише 24 часа.

"Децата насилници все по-невръстни", извежда в заглавие вестник Преса. Изданието цитира детския психолог Димитрина Проданова, според която спадането на възрастовата граница на агресорите е тенденция. По думите й, ако допреди няколко години само тийнейджърите са използвали юмруци, сега все повече зачестяват случаите, при които още в началното училище има смайващи примери за жестокост.

Само в рамките на седмица стана ясно, че Българският енергиен холдинг поема над
1 милиард лева задължения. Част от тях са за покриване на стари дългове, част за участие в "Южен поток" и част без никакви индикации за какво ще се ползват. Това обаче не е някакъв обрат, а поредна крачка към задлъжняване на холдинга и дъщерните му дружества, пише по темата Капитал Daily.

Бивши депутати от 41-то Народно събрание са натрупали близо 11 хиляди лева от неплатени сметки за ток, парно и вода във ведомствените си жилища. Според справка на парламента длъжниците са общо 27 и са от различни парламентарни групи. Оттам, обаче отказват да назоват имената им, посочва Монитор.

Добрите намерения за резерва от 500 милиона лева в Бюджет 2014 са на път да се разминат с реалността. Въпреки заявлението на кабинета, че тези пари ще се разпределят на конкурсен принцип за растеж и устойчиво развитие на регионите, министрите вече настояват от него да се покрият дефицити по бюджетите им, пише вестник Сега.

2013 година се оказа много успешна за работата на военните и цивилните чиновници в системата. Заради високи трудови постижения военният министър Ангел Найденов е разписал разпределение на бонуси в размер на 13 милиона и 600 хиляди лева. Парите са получени със заплатите за октомври, съобщава Труд.

Даренията за избори излизат на светло по американски модел. Всички средства за партия, коалиция или инициативен комитет на стойност над една минимална заплата вече ще се прави с документ за произход на парите, предвижда новият Изборен кодекс. До дни той ще бъде представен от Мая Манолова пред Венецианската комисия, отбелязва Стандарт.

Националното представителство на студентските съвети се обяви против окупацията на висши учебни заведения. Според председателя му Ангел Георгиев аудиториите не са най-удачното място за изразяване на недоволство, съобщава по темата "Дума".

Монитор публикува интервю с екоминистъра Искра Михайлова. В него са засегнати темите за европейското дело срещу ветрогенераторите край Калиакра, проектите за депа за битови отпадъци, изчисляването на такса смет за гражданите според генерирания боклук от 2015 година./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg