EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Премиера на Илия Троянов във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Премиера на Илия Троянов във Виена

mail13:16 | 06.02.2010прегледи 1458 коментарикоментари 0


От 3 до 5 февруари във виенския театър Шаушпилхаус се състоя премиерата на новата пиеса на германския писател от български произход Илия Троянов Наболели въпроси (пилотно предаване).
Пиесата е част от поредицата Десетте божи заповеди, за която Шаушпилхаус е успял да привлече десет съвременни автори. Всеки автор посвещава произведението си на една от божиите заповеди и по този начин поставя на своеобразен тест един от най-старите морални кодекси в света.
В Наболели въпроси обществото е узряло за ново ток шоу, което казва голата истина без да я доукрасява, поставя под въпрос старите истини и обсъжда въпросите, които другите премълчават. Това е връщането на провокативното, интелигентно ток шоу. Основната идея на форма́та е моралът, а конкретната тема е убийството на един човек. Водещите са поканили на едно място убийци и хора, които са видели смъртта отблизо. По време на срещата си престъпници и жертви ще кажат открито какво мислят един за друг и за обществото, в което живеят.
Илия Троянов е роден през 1965 г. в София. През 1971 г. семейството му емигрира в Германия. Троянов израства в Найроби, където баща му работи като инженер. По-късно той следва в Мюнхенския университет. Най-известният му роман „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” е преведен на български.
Филмът на Стефан Командарев, заснет по едноименния бестселър, се състезаваше за номинация за Оскар за най-добър чуждоезичен филм през тази година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046