EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предупреждението на Меркел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предупреждението на Меркел

mail17:10 | 02.01.2013прегледи 565 коментарикоментари 0


Ангела Меркел предупреди, че предстоящата година ще бъде икономически по-трудна от 2012 година, през която Германия избегна рецесията, предаде ДПА. В новогодишното си обръщение, което сякаш противоречи на уверенията на финансовия министър Волфганг Шойбле, че е направен завой в кризата в еврозоната, Меркел изтъква, че икономическият климат догодина ще бъде дори по-труден.
В предварително записано телевизионно послание канцлерката, на която предстоят избори през 2013 година, посочва признаците за световно забавяне на растежа, изтъквайки, че знае колко много хора с тревога започват новата година.

Що се отнася до отношенията на Германия с Европейския съюз, където критиците обвиняват Берлин, че налага драстични икономии, Меркел отбеляза: "Нуждаем се от правилния баланс между нашето благоденствие и нашето единство". По думите й реформите вече започват да дават плодове, но все още е необходимо много търпение. "Кризата още далеч не е приключила", подчерта канцлерката. "Хората трябва да могат да разчитат на държавата като пазител на реда в социалната пазарна икономика", допълни тя. Според нея държавата трябва да следи пазарите, за да предотврати невъздържаните действия, довели до финансовата криза през 2008 г., предаде Асошиейтед прес. В предварително записаното новогодишно обръщение, което трябва да бъде излъчено тази вечер, Меркел предупреждава, че уроците от сриването на пазарите преди пет години още не са напълно научени. Според нея са нужни повече международни усилия, за да се държат под контрол пазарите и да не се допусне "безотговорността", която започна, когато се спука балонът с ипотеките в САЩ.
 


Тагове: Меркел, година
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg