EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития на 9 декември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития на 9 декември

mail08:45 | 09.12.2013прегледи 586 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще участва в заседание на Съвета на ЕС по заетостта, социалната политика, здравеопазването и потребителските въпроси.

- Заседание на Еврогрупата - министрите на финансите на страните от еврозоната.

- Македонският премиер Никола Груевски ще се срещне с председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

- Президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта ще се срещне с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

- Европейският комисар за транспорта Сийм Калас ще представи нов регламент за разширяване на употребата на електронни устройства на борда на самолети.

СТРАСБУРГ - Започва пленарна сесия на Европейския парламент. Днес европейските депутати ще обсъдят стратегии за приобщаване на ромите - най-голямото малцинство в ЕС.

КИЕВ - Прозападната опозиция в Украйна продължава протестите срещу президента Виктор Янукович, когото обвинява, че е "продала" страната на Русия, след решението на правителството от края на миналия месец да преустанови процеса на подписване на споразумение за асоцииране с Европейския съюз.

ВИЕНА - Започват преговори на експертно равнище между групата 5 плюс 1 (петте страни постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия) и Иран за детайлите около прилагането на временното споразумение за иранската ядрена програма, постигнато миналия месец в Женева.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще приеме президента на Конго Дени Сасу Нгесо.

ОСЛО - Пресконференция на генералния директор на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Ахмет Юзюмджу, ден преди ОЗХО да получи Нобеловата награда за мир за тази година.

ПАРИЖ - Венецуелският терорист Илич Рамирес Санчес, известен като Карлос Чакала, ще бъде изправен пред съда за антиеврейски обиди, които отправил по време на процес на апелативна инстанция срещу него през май.

МОСКВА - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с израелския си колега Авигдор Либерман.

- Посещение на помощник-държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд в Русия.

АТИНА - Френският държавен министър по европейските въпроси Тиери Репантен ще се срещне с редица гръцки министри.

БЕЛГРАД - Посещение на черногорския премиер Мило Джуканович по покана на сръбския му колега Ивица Дачич.

АНКАРА - В съд за тежки престъпления следва да започне съдебен процес за смъртта на осмия турски президент Тургут Йозал, за когото има съмнения, че е бил отровен.

ИСЛАМАБАД - Посещение на министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл в Пакистан - първата по рода си визита от близо четири години - на фона на обтегнатите отношения между двете страни.

БАНКОК - Тайландската опозиция е свикала голям антиправителствен протест.

КУВЕЙТ - Очаква се да бъдат произнесени присъдите срещу 70 опозиционни активисти в Кувейт, сред които 9 бивши депутати, съдени за щурма срещу парламента през ноември 2011 г.

КАЙРО - Започва нов процес по обвинения за убийството на демонстранти срещу върховния водач на "Мюсюлмански братя" Мохамед Бадия и още 14 представители на египетското ислямистко движение.

БАНГИ - Френският контингент в Централноафриканската република ще започне операцията по разоръжаването на бунтовническата коалиция "Селека".

КОНАКРИ - Среща на министрите на външните работи на страните от Организацията за ислямско сътрудничество.

ГЬОТЕБОРГ, Швеция - Започва седмица на Нобеловия диалог 2013 г. на тема: "Да проучим бъдещето на енергията" с участието на носители на Нобелови награди и експерти в рамките на проявите на Нобеловата седмица (5-13 декември 2013).

Международен ден за борба с корупцията
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165