EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Предстоящи събития

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития

mail08:45 | 08.05.2014прегледи 890 коментарикоментари 0


БЕРЛИН - Работно посещение на президента Росен Плевнелиев в Германия. Днес той ще има срещи с германския си колега Йоахим Гаук в двореца "Белвю" в Берлин и с представители на българската общност.

- Форум за перспективите за обща политика на ЕС с участието на председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент, Жозе Мануел Барозу и Мартин Шулц, управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, германския канцлер Ангела Меркел и унгарския премиер Виктор Орбан.

- Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с унгарския премиер Виктор Орбан.

СОЛУН - Министър Кристиан Вигенин ще участва в министерска среща "ЕС-Западни Балкани" в Солун, организирана от гръцкото председателство на ЕС.

АТИНА - Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров ще участва в неформална министерска среща в областта на морския транспорт, която ще се проведе в рамките на гръцкото председателство на ЕС.

КИШИНЕВ - Официално посещение в Молдова на председателя на Сената на Румъния Калин Попеску Таричану.

БРЮКСЕЛ - Международна конференция за проблема с младите европейци, предимно мюсюлмани от имигрантски произход, които се сражават в гражданската война в Сирия.

- Европейската централна банка вероятно ще остави без промяна паричната си политика на днешното изнесено заседание в белгийската столица в очакване на новите прогнози на експертите през юни и тогава ще реши дали да вземе мерки за борба с ниската инфлация.

- Среща на министрите на търговията на страните от ЕС, които ще обсъдят по-конкретно напредъка на преговорите за сключване на споразумения за свободна търговия със Съединените щати, Канада и Япония.

- Европейската комисия ще представи план за подобряване на икономическото управление на моретата и океаните.

КИЕВ/ДОНЕЦК - Обстановката в Украйна остава напрегната. Проруските сепаратисти на изток обещаха да обсъдят днес предложението на руския президент Владимир Путин за отлагане на насрочения от тях за неделя референдум за независимост на т. нар. Донецка народна република.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин ще се срещне с колегите си от Армения, Беларус, Киргизстан и Таджикистан.

ВАРШАВА/ТАЛИН - Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен ще има срещи с полския президент Бронислав Коморовски и премиера Доналд Туск, след което ще отпътува за Естония, където ще разговаря с министър-председателя Таави Ройвас.

ВАШИНГТОН - Помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд ще бъде изслушана пред комисия на Камарата на представителите за ситуацията в Украйна.

- Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне с лидера на сирийската опозиция Ахмад Джарба.

- Президентът на Управлението за федерален резерв на САЩ Джанет Йелън ще говори пред сенатската комисия за банките.

НЮ ЙОРК - Координаторът на съвместната мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) и Организацията на обединените нации (ООН) за унищожаване на сирийските химически оръжия Сигрид Кааг ще даде отчет пред Съвета за сигурност на ООН.

РАМАЛА - Съветничката на президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс ще бъде приета от палестинския президент Махмуд Абас след провала на израелско-палестинските мирни преговори, водени с посредничеството на американския държавен секретар Джон Кери.

ОТАВА - Конференция за сътрудничеството между Европейския съюз и Канада в областта на сигурността и отбраната с участието на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън и канадския министър на външните работи Джон Беърд.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще приеме арменския патриарх Карекин Втори.

ПРЕТОРИЯ - Очаква се да бъдат обявени резултатите от произведените вчера парламентарни избори в Република Южна Африка.

Дни на памет и примирение

Ден на победата над фашизма

Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg